Hjem Send Mail Sitemap
   
   
 
   
   
   
   
 
 

Oppskrifter dåhjort

Marinade til dåhjort

7 dl. rødvin

1 rødløk

1 gulrot

5-6 knuste pepperkorn

4-5 hele nellik

1 laurbærblad

1 ss knuste einer

2-3 ss olje                

Passer til ca. 2 kg kjøtt

Denne marinaden passer til steker og biffer. La kjøttet ligge i marinaden i 2-3 dager.

Marinaden kan du bruke under stekeprosessen og spe med om du damper f.eks. en bogstek

Kjempefin å bruke som saus. Spe med fløte og jevn på slutten.

Kraft

Knekk beina i mindre stykker.

Ha dem i en langpanne, og brun beina i ovnen i ca. 20 minutter ved 225- 250 grader.

Ha beina i en stor gryte, og hell på vann til beina dekkes.

Tilsett salt, ca. 1 ts pr. liter vann.

Skrell gulrot, persillerot, knollselleri, løk, purre og hele pepperkorn. Kuttes i 3 -4 store biter

Kok kraften i minimum 5 timer, gjerne 12 timer, uten lokk.

Avkjøles og siles dagen etter.

Kan fryses.

 

Dåhjortpudding

½ kg kvernet kjøtt

½ l melk el. fløte

1 egg

1 dl hvetemel

1 ss potetmel

Litt timian etter smak

1 ts buljong

Litt muskatt

Litt peper og salt

Bland inn salt slik at deigen blir seig. Spe med melk eller fløte.

Rør inn potetmel, egg og mel. Ha i krydder/ urter til slutt.

Helles i form og stekes ca. 1 time på 200 grader.

 

Dåhjortsuppe

1 – 1 ½ kg dåhjorthals

2 dl vann

2 ts salt

2-3 laurbær

8-10 svarte pepperkorn

2 løk

500g grønnsaker i fersk eller frossen blanding

1 buljongterning eller dåhjortkraft

Del halsen i mindre biter.

Legges i gryte og fylles på med vann. La det koke opp, skumm av.

Tilsett salt, krydder og løk i biter. Kokes under lokk i ca 2 timer.

Ta opp kjøttbeina, og skjær løs kjøttet.. Skjær kjøttet i mindre biter.

Sil kokekrafta, og ha i 1 buljongterning eller kraft.

Legg tilbake kjøttbitene, og ha i grønnsakene.

Kokes i ca. 5 min, eller til grønnsakene er møre.

 

Marinert dåhjortstek

1,5 kg dypfryst stek

7,5 dl vann

1 dl salt

1,5 ts sukker

8 stk hel pepper

Legg den dypfryste steken på rist over langpanne, og sett den i ovnen på 70-100 grader i ca. 12 timer til en kjernetemperatur på ca. 70 grader.

Bland vann, sukker, salt og hel pepper

Ta ut steken og legg den rett i laken i en bolle e.l. med lokk. Må være tett!

Vend steken et par ganger.

La det kjølne.

Steken bør ligge i laken i ca. 4 timer.

Steken kan bli for salt hvis den ligger for lenge i laken. Tilsett gjerne annet krydder i laken, f.eks. ett laurbærblad, noen einerbær eller litt timian.

Skjær den i tynne skiver á la roastbiff. Server gjerne fløtegratinerte poteter til.

Print   
  Copyright - SØNDRE RUUD GÅRD

Hjem  | Om Oss  | Produkter og priser  | Oppskrifter  | Om hjorteoppdrettet  | Linker 

Utviklet av webworld.no